Regulamentul jocului

Avatar utilizator
inhumann
Server Manager
Mesaje: 135
Membru din: Joi Iun 29, 2017 1:22 am

Regulamentul jocului

de inhumann » Vin Iun 30, 2017 12:33 pm

Regulamentul de joc Hard Roleplay


1. Curtoazie comună
Fiți amabili cu ceilalți și gândiți-vă bine înainte de a scrie un mesaj. Nu sunteți mai interesanți dacă jigniți sau vă dați superiori în fața altor jucători. Faceți întotdeauna roleplay și nu uitati că încălcarea regulamentului nu este permisă în absolut niciun caz. Nu aveți voie să deranjați roleplay-ul altor persoane sau să treceți peste o situație decat dacă un administrator vă spune să faceți asta. Exemple:

 • > Ieșiți din joc pentru a evita o arestare deoarece (în opinia dumneavoastră) ați fost arestat fără niciun motiv.
 • > Refuzul repetat de a face roleplay până când un administrator nu asistă situația la care ați trimis un report.
 • > Trimiterea reporturilor frustrante de moment atunci când jucătorii nu merită sancțiunea oferită de un administrator.
Dacă sunteți în mijlocul unei situații IC și un alt jucător vă vorbeste OOC încercând să întrerupă roleplay-ul dumneavoastră aveți tot dreptul de a-l ignora. Totuși, dacă sunteti într-o situație roleplay, iar un administrator încearcă să vă contacteze sunteți obligați să îi răspundeți la absolut toate întrebările pe care vi le adresează.
Refuzul de a oferi explicații unui administrator atrage de la sine mai multe sancțiuni.

Pe comunitatea Hard Roleplay (server, forum, Teamspeak, UCP), decizile unui administrator sunt finale, chit că sunt în conformitate cu regulamentul comunității sau nu — trebuie să le acceptați și respectați tot timpul.

Dacă întâlniti o problemă tehnica, sunteți obligați să o comunicați imediat. Abuzul de probleme tehnice (bug)
este interzis, iar dacă sunteți prinși toate conturile dumneavoastră vor fi blocate permanent. Este de datoria voastră să raportați persoanele care încalcă regulile de asemenea.
Sancțiuni: Orice de la avertisment verbal până la ban în funcție de gravitate.
În chatul IC, se va vorbi doar limba română. Nu folosiți limbajul de pe internet In Character (lol,
omg, etc.) În chatul local OOC "/b", din nou, doar limba română. Dacă vrei să vorbești în altă limbă IC, trebuie doar să pui în față tag-ul limbii respective, de exemplu — John_Doe spune: [Rusa] Salut, care-i treaba?

Dacă ai vreo întrebare legată de server, foloseste comanda /helpme. Dacă ai o problemă cu cineva, te poti simți liber să apelezi la un administrator folosind /report. Nu trimiteti mesaje private direct helperilor sau administratorilor de joc.

Timpul maxim care vă este permis să părăsiți calculatorul este de 10 minute (AFK - Away From Keyboard), cu condiția de a nu vă afla într-o zonă populată unde cineva ar putea face roleplay cu dumneavoastră.

Dacă credeți că un membru al echipei Hard Roleplay abuzează prin orice mijloace, trimiteți o reclamație către Head of Staff.

Dacă părăsești jocul în timpul unei arestări și nu te întorci pentru a nu fi arestat IC, pedeapsa care trebuia să-ți fie atribuită se va aduna la sancțiunea administratorului.
2. Metagaming
Folosirea informațiilor Out Of Character în scopuri In Character (metagaming) nu este permisă. Provocând pe cineva să facă metagaming este de asemenea împotriva regulamentului. Asta include și transmiterea informațiilor pe care alte persoane nu au niciun motiv să șe cunoască — /me-ul și /do-ul unui jucător nu trebuie să fie niciodată ceva ce alții nu pot vedea, auzi, atinge, mirosi sau gusta. Exemple:

 • > John_Doe îi citește nametag-ul OOC lui Smith_Johnson și face roleplay că îl cunoaște.
  > Adam_West îi trimite mesaj prietenului său John_Smith spunându-i OOC că este jefuit la casa lui. John_Smith decide să-si schimbe atunci planurile IC pentru a merge să-și ajute prietenul.
  > *Adam_West începe să se gândească serios la uciderea unui bărbat care l-a atacat.
Folosirea programelor VoIP precum Teamspeak, Skype sau orice altceva este strict interzisă pentru a comunica In Character.

Este de asemenea împotriva regulamentului să folosiți caractere secundare pentru a interacționa cu cele principale.
Sancțiuni: Orice de la admin-jail până la ban în funcție de gravitatea situației.
Programele VoIP precum Teamspeak, Skype (etc.) pot fi folosite In Character doar de către facțiunile oficiale ce aplică legea (PD/SD).
3. Powergaming
Powergaming-ul poate fi definit ca și un act care nu este uman; forțarea altui jucător într-o situație roleplay fără a îi oferi șanse de răspuns; realizarea acțiunilor care nu s-au întâmplat cu adevărat sau din care tu poți ieși benefic; a face roleplay cu lucruri care nu există script-wise sau din care tu poți obține avantaje.
Exemple:

 • > * John_Smith ridica un autobuz și îl aruncă în sediul SAN.
  > După ce ai fost electrocutat de un ofițer de poliție te ridici și fugi.
  > * John_Smith îl lovește pe Adam_West în cap, cauzându-i moartea.
  > A face roleplay cu obiecte care nu se află la tine când de fapt acestea se află asupra ta script-wise.
  > A face roleplay cu NPC-uri.
Sancțiuni: Orice de la avertisment verbal până la admin-jail sau ban în funcție de gravitate.
Nu vă dați heal în timpul unei bătăi sau o situație s/f.

Fără anunțuri despre obiecte/servicii ilegale (/ad - /cad).

Când scoateți o armă mare (golf club, bat, shovel, pool cue, katana, shotgun, combat shotgun, MP5, AK-47, M4,
country rifle și sniper rifle), sunteți obligați să faceți roleplay nu doar să le dați scroll.

Aveți nevoie de permisiunea tuturor celor din jur în cazul în care doriți să faceți roleplay cu lucruri care nu există script-wise. Singura excepție sunt afacerile licențiate ce dispun de camere (CCTV) și echipamentul on-duty al facțiunilor PD, SD, FD, DOC,
GOV & DOJ. Câinii poliției nu sunt considerați echipament!
4. Abuzul de fizicile SA-MP
Fizicile din SA-MP și mișcările din joc sunt fixate și nu pot fi modificate din script, prin urmare următorii termeni sunt strict interziși pentru a evita situațiile non-roleplay:

 • > Bunnyhopping — sărituri repetate pentru a te mișca mai repede.
  > Olympic swimming — înot continuu fără a face roleplay corespunzător.
  > Hopping/Tapping pe biciclete/motociclete — sărind continuu sau apăsarea tastei W pentru a te misca mai repede.
  > Chicken-running — alergarea în zig-zag pentru a evita o rafală de gloanțe.
  > Ninja-jacking — pătrunderea în vehiculele jucătorilor în timp ce aceștia sunt la volan, fără roleplay.
  > Vehicle surfing — așezarea caracterului pe un vehicul în mișcare, în locul utilizării acestuia. Asta include situația în care pretinzi că cineva se află în portbagaj în timp ce acesta este de fapt pe mașină. Dacă dorești să răpești pe cineva și să faci roleplay că este în portbagaj, există o comandă specială la noi pe server.
  > Drive-bying ca și sofer cu o semi-automată (SMG) — a trage de la volan.
  > Drive-bying fără șofer — a trage dintr-o mașină care nu are șofer.
Sancțiuni: Orice de la avertisment până la admin-jail.
Este permis să faceți ninja-jack atunci când sunteți urmăriți de poliție.

Este permis să stai și să tragi în spatele camioanelor sau bărcilor. De asemenea este permis să ai o persoană pe cadrul bicicletei făcând roleplay că se află pe ghidon sau peguri.
5. Modificările Third Party (CLEO)
Modificările 3rd party care vă oferă avantaje în fața altor jucători nu sunt permise. Gândiți de două ori înainte de a instala un astfel de program sau mod, deoarece, dacă se află că utilizați astfel de moduri sau programe veți fi banați permanent fără drept de apel. Dacă considerați sau știți pe cineva utilizând astfel de programe sau moduri, trebuie să anuntați imediat echipa administrativă.
Sancțiuni: Ban permanent.
Keybindurile care influențează răspunsul / roleplay-ul, oferă orice avantaj în fața altor jucători sau bindurile pentru comenzile server-ului sunt strict interzise. Emoțiile utilizate frecvent (/ame) care nu influentează drastic o situație roleplay - exemplu: descrierea caracterului, aparența acestuia, acțiuni care nu influențează alți jucători (unde tehnic, nu este nevoie de roleplay) și orice altceva ce are legătură sunt permise. Este obligația voastră de a vă asigura că bindurile voastre respectă regulamentul. Megafonul poliției și utilizarea comenzii /el - siren (doar când nu există timp de reacție) sunt permise

Cam hack-ul poate fi utilizat doar cu aprobarea unui admin și sub supravegherea acestuia.

Modificările care schimbă forma (înălțimea, greutatea, etc) skinurilor originale din GTA:SA si obiectelor acestuia sunt strict interzise.
6. Deathmatch
Uciderea unei persoane fără un motiv roleplay este strict interzisă. Provocarea inutilă intră sub această regulă. Terorismul este strict interzis și poate fi practicat doar cu aprobarea și supravegherea unui administrator.

Asta include de asemenea revenge killing - atunci când te respawnezi după ce ai fost ucis și omori persoana care te-a omorât. Memoria ta In Character este ștearsă și orice lucru care a avut legătura cu uciderea ta, ar trebui să fie uitată, prin urmare nu mai poti face roleplay despre situația respectivă.
Sancțiuni: Orice de la kick până la ban în funcție de gravitate.
Dacă ești salvat de către medici (FD) după ce ai fost rănit, atunci poți să-ți continui roleplay-ul având memoria intactă.

Dacă ai fost ucis și nu cunoști motivul, poți să întrebi atacatorul OOC pentru a te lămuri. Dacă tu esti atacatorul,
și cineva te întreabă același lucru, este de datoria ta să-i oferi un răspuns.

Doar membrii facțiunilor oficiale (/invite) pot ucide în favoarea banilor. Această regulă este pentru a împiedica jucătorii normali de a se anunța ca și mercenari și a ucide jucători fără un motiv întemeiat. Momentan excepții de la această regulă pot fi decise de către Head of Factions.
7. Zonele sigure
Este strict interzis să comiți infracțiuni/crime în zonele extrem de populate sau zonele în care IRL ar exista forțe de securitate. Locațiile acoperite de această regulă sunt:

> Aeroporturile
> City Hall in Palomino Creek
> Băncile (cu excepția jafurilor aprobate)
> Salonurile auto
> Verona Mall (doar înăuntru)
> Spitalele
> Montgomery Fire Station
> Orange County High School
> Toate secțiile PD/SD
> Recepția închisorii
> Portul din Ocean Docks (toate locațiile jobului de curier)
> Clădirile guvernamentale
Sancțiuni: Orice de la avertisment verbal până la admin-jail în funcție de gravitate.
Dacă roleplay-ul ilegal duce într-o zonă sigură (safezone) aveți voie să continuați.
8. Roleplay-ul dezgustător
Fără permisiunea OOC din partea tuturor părților implicate, următoarele sunt strict interzise:

> Viol
> Canibalism
> Pedofilie
> Bestialitate
> Necrofilie
> Abuzul sexual (orice tip de roleplay sexual, inclusiv atingerea unei persoane în zonele intime)

Dacă permisiunea OOC de la toate părțile implicate a fost oferită, roleplay-ul trebuie să se petreacă departe de ceilalți jucători, unde nu ar putea fi întrerupt. Dacă alți jucători neimplicați văd acțiunea, roleplay-ul trebuie să înceteze imediat.
Sancțiuni: Ban temporar sau permanent depinzând de gravitate.
Dacă roleplay-ul devine deranjant pentru una din părțile implicate, chiar și după ce permisiunea a fost oferită, acțiunea se poate opri în orice moment.
9. Jaful & Înșelătoria
Jaful este definit prin luarea bunurilor unei persoane fără voia lui (de exemplu banii) folosind forța.
Înșelătoria este definită prin angajarea unei persoane pentru prestarea unui serviciu (de exemplu prostituția) sau aprobarea acestuia de a cumpăra/vinde un bun, refuzând în final să îl plătești. Jafurile și înșelătoriile trebuie efectuate strict In Character.

Toate părțile implicate în jafuri și înșelătorii trebuie să aiba minim level 5. Poți jefui o persoană de maximum $500. Poți să înșeli un jucător de maximum $50,000. Nu există limită pentru armament, droguri și materiale pe care să le poți jefui. Nu este permisă uciderea unui jucător după ce a fost jefuit/înșelat decât în cazul în care acesta nu cooperează sau are o atitudine greșită. Dacă ați fost jefuiți sau înșelați vă este permis să jefuiți înapoi pentru lucrurile care v-au fost furate. Este strict interzis să jefuiești aceeași persoană de mai multe ori într-un interval de 2 ore. Înșelătoria de case, afaceri și vehicule sunt strict interzise.

Nu aveți voie să furați proprietăți sau să abuzați de /furniture în cazul permisiunii proprietarului. Dacă cineva vă oferă permisiunea de a îi amenaja interiorul casei, nu aveți voie să furați sau să înșelați jucătorul respectiv.

Cazinourile legale și casele de pariuri nu au voie să înșele jucătorii. Asta include și mizele. Miza maximă care poate fi pariată sau jucată este de $1,000,000 și toate interacțiunile trebuie să fie într-o manieră roleplay.

Împrumutul și jocurile de noroc practicate ilegal sunt făcute pe proprie răspundere și nu este protejată de nivel, limită de bani și restricții de înșelătorie descrise de această regulă. Administratorii nu vă pot ajuta dacă împrumutați bani altei persoane, iar ei refuză să vi înapoieze, sau dacă banii voștri au fost furați într-un joc de noroc ilegal. Dacă o persoană fuge cu banii voștri sau este banată, atunci obiectele de la acea persoană sunt și ele banate. Oferiți lucrurile voastre doar persoanelor de încredere și jucați așteptându-vă la o potențială pierdere.
Sancțiuni: Orice de la admin-jail la ban temporar în funcție de gravitate.
În concluzie pentru a păstra un echilibru între distracție și confuzie, jafurile bancare au nevoie de aprobarea și supravegherea unui administrator. Puteți cere permisiunea prin comanda /report. Regulile în cazul jafurilor bancare fiind următoarele:

> Trebuie să fie cel puțin 30 de membrii PD sau SD online și on-duty.
> Trebuie să explici detaliat planul administratorului înainte de a începe.
> Imediat cum ai scos arma în incinta băncii, administratorul va anunța agențiile de aplicare a legii.
> Nu există acces prin acoperis în nicio bancă din California.
10. Regularitățile curții
Nu aveți voie să vă schimbați numele sau să vă sinucideți cu Character Kill în situațiile în care:

> Ai înșelat pe cineva în ultimele 6 zile.
> Ai jefuit pe cineva în ultimele 48 de ore.
> Există un proces legal în desfășurare pe numele tău.
> Curtea ți-a impus să faci ceva și tu încă nu ai făcut acel lucru.
Sancțiuni: Ban temporar în funcție de gravitate, împreună cu retragerea bunurilor obținute ilegal.
11.Distrugerea Proprietatilor
Aveti nevoie de aprobarea unui Administrator 4+ si de supravegherea acestuia pe toata durata actiunii. Poti sa ceri aprobarea de a distruge o proprietate/o afecere pe /re dar ai nevoie de un motiv bine intemeiat IC pentru asta.

Nu ai voie sa distrugi vehiculul unui jucator fara un motiv bine intemeiat IC, daca jucatorul iti cere o explicatie esti obligat sa-i raspunzi.
Sancțiuni: Orice de la admin-jail pana la ban temporar in functie de gravitate..
12. Regularitatile Afacerilor
Urmatoarele reguli se aplica in cadrul afacerilor:

1. Jaful afacerilor
Daca vreti sa actionati un jaf armat intr-o afacere publica aveti nevoie de permisiunea unui administrator de joc si supravegherea acestuia.

2. Tragerea cu o arma letala intr-o afacere
Daca vrei sa tragi cu o arma letala intr-un jucator, intr-o afacere publica (club, bar, restaurant) cand este deschis pentru ceilalti jucatori, ai nevoie de aprobarea unui administrator de joc. Afacerile mai mici care nu sunt deschise in permanenta sau sunt rezervate fata de public nu au nevoie de astfel de permisiune.

3. Promovarea realistica
Este strict interzisa promovarea precum ''bauturi gratis'' si de asemenea, tombolele/premiile oferite fara sens publicului trebuie actionate foarte rar. Casino-urile sunt excluse din regula tombolelor, acestea au dreptul de a implica orice bun in functie de economia acestuia realista.
Sancțiuni: Orice de la admin-jail la ban temporar în funcție de gravitate.
13. Regularitatile Factiunilor Legale
Urmatoarele reguli se aplica in cadrul factiunilor legale: OCSD:

Tragerea la rotile unui vehicul
Tragerea la rotile unui vehicul in mers este o ultima optiune si permisa doar atunci cand:
 • > Suspectul urmarit trage cu o arma din vehicul spre tine sau spre altcineva.
  > Suspectul urmarit a fugit imediat dupa ce a tras in tine sau in altcineva.
  > Suspectul urmarit are mai multe incercari de a pune viata civililor in pericol pe durata urmaririi.
Nu exista alte conditii sau motive pentru care se poate abate cineva de la aceasta regula.

Tragerea cu munitie neletala
 • > Tragerea cu munitie neletala dintr-un vehicul in mers este strict interzisa.
  > Jucatorii aflati pe motociclete nu au voie sa fie impuscati cu munitie neletala decat daca stationeaza sau merg foarte incet.
  > Jucatorii aflati pe scutere/biciclete au voie sa fie impuscati cu munitie neletala.
  > Daca un suspect este inarmat, este strict interzisa utilizarea munitiei neletale pe acesta.
  > Este strict interzisa abuzarea acesteia in luptele de amploare stradale si trebuie folosita ca ultima alternativa.
Tazer-ul
 • > Este strict interzisa utilizarea acestuia pe jucatorii aflati in apa.
  > Este strict interzisa utilizarea acestuia pe jucatorii inarmati, fara exceptii.
  > Tazer-ul nu este o inlocuire a munitiei neletale sau invers.
Utilizarea armei de asalt (M4)
 • > Poate sa fie folosit daca este un drive-by activ.
  > Cand armele suspectilor depasesc conditiile acestora si arma este vazuta clar (MP5/AK47/M4/RIFLE).
  > Pentru a scoate din functiune o aeronava care pune viata civililor in pericol si nu raspunde coordonatelor UNICOMM.
In cazul utilizarii M4-ului pe aeronave: Unitatile sunt obligate sa contacteze National Guard inainte de a folosi forta letala, cu exceptia cazului in care unitatile prind ocazia ca aeronava sa aterizeze si sa prinda tinta libera dupa ce a pus viata civililor in pericol.

Fiecare factiune legala isi poate alege singura restrictiile pentru aceasta arma dar in niciun caz nu poate sa se abata de la regulament. Momentan SED-ul are exceptie si aceste arme sunt obligatoriu permise pentru acestia.
Sancțiuni: Orice de la admin-jail la ban temporar în funcție de gravitate.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Acum este Joi Feb 22, 2018 1:11 pm